Ailees privata bilder spreds – Allkpop anklagas

Ännu en gång visar sajten Allkpop varför de är ökända som en av kpop-världens största skvallersajter. Denna gång har en skribent på hemsidan publicerat bilder på vad som förmodas vara en ung Ailee, poserandes nästintill naken framför kameran. Allkpop påstår att bilderna kommer från en anonym hemsida. Ailees agentur YMC Entertainment valde till en början att ge en kort kommentar om att de för tillfället undersökte om huruvida detta var Ailee eller inte.

Bilderna visade sig komma direkt från en av Allkpops skribenter, tillika Ailees före detta pojkvän. YMC Entertainment kunde under dagen bekräfta att bilderna är äkta, och att kvinnan på bilden är Ailee. Förklaringen var att bilderna fotograferats när Ailee bodde i USA, då hon fått erbjudande om att bli modell för ett välkänt amerikansk underklädesbolag. Bolaget krävde att hon skulle vara naken på bilderna, för en mer exakt examination av hennes kropp, och Ailee gick med på det i tron om att all information skulle vara sekretessbelagd.

[quote cite=”MBN TV via Nate”]Den lokala nyhetssajten Dispatch kunde vidare bekräfta att expojkvännen i fråga haft tillgång till dessa bilder. Detta genom en konversation över sms, som sajten hade i juli i år. I konversationen erbjuds Dispatch att köpa bilderna, men när de nekar säger expojkvännen att han kommer att erbjuda bilderna till andra medier. Vidare säger Dispatch att det är olagligt att sälja privata bilder, och att det kan ge svåra konsekvenser. [/quote]

YMC Entertainment har bestämt sig för att vidta rättsliga åtgärder mot personen som spridit dessa foton. Allkpops moderbolag, 6Theory Media, har nyligen kommenterat händelsen och nekar till anklagelserna. De försöker måla upp en bild av att den anställde expojkvännen är ett offer även han;

[quote cite=”via allkpop”]”For full disclosure, our employee, Daniel Lee did date Ailee in the past, however he did not post the photos in question. Not knowing who the true culprit was, YMC turned the blame to the easiest target. Common sense should also tell you that you do not send in nude photos for underwear modeling. Although Ailee is a victim, so is Daniel Lee, as false allegations were made by YMC, defaming our employee.” [/quote]

De avslutar med att de hoppas att YMC Entertainment kommer fullfölja en rättslig åtgärd, så hela sanningen kommer fram.

Över hela världen försöker läsare och fans komma fram till vad det är som egentligen har hänt. Teorierna är många, och den största teorin är att detta är ett PR-trick från YMC Entertainments sida för att få lite extra strålkastarljus. Det låter otroligt, men som det säges; all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet. Netizens tar Ailees parti, men det finns många som är kritiska till att detta var en olycka.

Vi väntar med spänning på en fortsättning och eventuell upplösning på denna ”skandal”.

Källor: 1, 2, 3, 4

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av