Munk Haemins bok översätts till engelska

Buddhistmunken Haemin (ibland Hyemin) kommer få sin bok Things You Can Finally See When You Stop (멈추면 비로소 보이는 것들) publicerad på engelska för första gången. Penguin har köpt rättigheterna till boken och planerar släppa den i USA och Storbritannien. Exakt när den släpps, och under vilken titel, är dock ännu oklart.

Haemin är Koreas kanske mest kända, samtida, buddhistmunk. Things You Can Finally See When You Stop kom ut i Korea i januari 2012, och sedan dess har den sålt över 2,4 miljoner exemplar och konstant legat på topplistorna. Boken är en samling essäer kring bland annat relationer, hur man uppskattar sig själv, och hur man hanterar konflikter. Haemins bok har fått mycket beröm för att den tilltalar alla, oavsett ålder, kön och religion.

Eventuella förtjänster från bokens lansering på engelska kommer Haemin skänka till koreanska välgörenhetsorganisationer som hjälper fattiga barn och äldre.

Haemin blev känd främst på grund av att han flitigt använde Twitter (@haeminsunim) för att kommunicera med folk och dela med sig av sina tankar. Han har över 627 000 följare, och tror själv att han blivit populär på grund av att han erbjuder tröstande ord och lyssnar på vad människor har att berätta. I april i år meddelade dock Haemin att han skulle sluta twittra, för att istället reflektera över allt han sagt.

Till vardags undervisar Haemin i östasiatiska religioner på Hampshire College i Amherst, Massachusetts. I och med det fick han också uppmärksamhet för att ha blivit den första koreanska munken som undervisat på college i USA.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Susanna Karppinen

Moderedaktör

1 Comment

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av