Hösttrender 2013

Koreanska Vogue har sammanställt tolv av höstens största trender och ställer dem mot varandra i lekfulla dueller.

Large vs. Small
Först ut är kappor och jackor i oversize-modell. Färg och material varierar, men just päls och pudriga pasteller är extra heta inslag i höst.

Korta kjolar och klänningar står som motpol till jackorna. Trots att kjolar i många olika längder synts på visningarna har de korta kjolarna valts ut delvis för att de påminner om idoltjejers klädsel.

Street vs. Bedroom
Ruffa, punkiga, och rockiga influenser noteras av många i höst. Läder, nitar, motorcykeljackor och trasiga eller lappade jeans är ett vanligt sätt att tolka trenden på.

Å andra sidan finns också en trend av mjuka, löst sittande plagg som för tankarna till sov- och mysplagg.

Check vs. Flower
Rutigt, men allra mest skotskrutigt (tartanmönstrat), är en av höstens allra största trender. Till exempel har gruppen f(x)s skotskrutiga scenkläder för Rum Pum Pum Pum fått mycket uppmärksamhet just för att de speglar den senaste trenden perfekt.

Om skotskrutigt inte faller en på läppen kan man istället sikta in sig på blommigt. Vare sig blommorna sitter tätt ihop eller är spridda över tyget, så håller de stilen.

Minimal vs. Maximal
Många är redan sålda på minimalism, både när det gäller inredning och kläder, och precis som under flera andra säsonger är minimalism återigen ett av nyckelorden bland trenderna. Den kännetecknas av raka linjer, enfärgat, vilsamma färger och enkla tyger.

I andra änden hittar vi extravagans till max i färger, mönster, material och mängden tyg. Ju mer detaljerat, dekorerat och pråligt, desto bättre!

Monotone vs. Colors
Kläder kommer ofta i svart, vitt och gråskalor, och just de färgerna är också närmast självskrivna när man tänker minimalism. Därför är det inte heller överraskande att se just svart, vitt och grått få en egen trend, där vitt är den absolut starkaste ledstjärnan.

Starka, klara färger är alltid iögonfallande, men den här gången blir de också ett härligt avbrott från minimalismens färger. Om man ändå inte vill överdosera på klara färger är ett vanligt tips att matcha färgen med något från den monotona sidan.

Guy vs. Lady
I det sista paret trender hittar vi först inspiration från klassiska herrplagg; den här säsongen välskräddat och med en aning volym nertill.

På den andra sidan finns feminina plagg, inspirerade av 40- och 50-talet, med både tilltagna och snäva kjolar, markerade midjor, och blottade axelpartier.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av