TVXQ skriver historia (ännu en gång)

Inför ett fullsatt Nissan Stadium i Japan, två dagar i rad, skrev TVXQ än en gång historia. Konserterna hölls den 17-18 augusti och var båda helt utsålda. Detta gör att TVXQ återigen har gjort ett stort avtryck i den japanska musikhistorien.

Nissan Stadium, byggt 1998 i Yokohama, kan skryta med 72,327 sittplatser, vilket gör den till den största arenan i Japan. Över 140,000 fans kom för att se konserterna, vilket innebär att TVXQs publikrekord i Japan nu når upp till över hisnande 2 miljoner personer. Inte nog med det; duon är den första utländska artisten som håller konsert här. Ännu en gång visar TVXQ att de är den ledande gruppen inom k-pop.

Under konserterna uppträdde de med låtar som Androids och Superstar, men även sololåtar. Yunho uppträdde med låten T-style, medan Changmin uppträdde med Rock with you. Bara encore-uppträdandet var en timme långt och innehöll låtar som Why och Somebody to love. Den japanska publiken, över 70,000 personer, visade upp en fantastisk ljusshow med bland annat så kallade ”lightsticks” och självlysande armband. Genom ett centralt kontrollsystem ändrades färgerna på armbandet bl.a. mellan rött, blått och grönt. Bara åsynen av drygt 70,000 fans samlade i arenan var en klass i sig.

Efter konserten var killarna mycket nöjda och rörda av fansens stöd. Changmin uttryckte det så här; ”Jag är så stolt och uppspelt över det faktum att vi precis har haft en konsert med den största publiken i världen, på ett och samma ställe.” och ”Vi hoppas att detta kommer bli grunden för spridandet av k-pop till världen.”.

Yunho berättade att de hade varit lite oroliga över den fysiska ansträngning som krävs för att spela på en så stor arena, men att de klarade av det, på toppnivå, tack vare fansen.

De nämnde även sin tionde årsdag, som närmar sig med stormsteg och deras framtida planer; ”Vi firar tio år i år och jag (Yunho) är så exalterad över det faktum att vi har arbetat oss upp från små uppträdanden till att hålla konsert i den största konsertarenan någonsin.”

Duon fortsatte; ”Vi har förberett ett speciellt evenemang i slutet av året för att fira vår tionde årsdag. Vi diskuterar fortfarande planerna för evenemang, så som ett album eller en konsert.”

Det finns ingen tvekan om att TVXQ är grundarna till Hallyu-vågen i Japan. Det har gått åtta år sedan deras debut i Japan. Konserten i Nissan Stadium kan ses som en belöning för allt det hårda arbetet TVXQ har lagt ner på sina japanska aktiviteter. De har klättrat så högt på den japanska konsertkarriärstegen som det bara går och ingenting verkar kunna stoppa dem. Förutom att de sålde slut på sina två konserter, kommer även konserten att visas på 38 biografer över hela Japan, inkluderat både Osaka och Hokkaido. Konserten på Nissan Stadium var finalen på en mycket lyckad turné i Japan.

Källor:

http://dongbangdata.net/2013/08/17/trans-130817-reporters-notebook-the-task-tvxqs-nissan-stadium-concert-has-given-k-pops-hallyu-wave/
http://dongbangdata.net/2013/08/18/trans-130818-tvxq-captivate-yokohama-the-reignition-of-k-pops-hallyu-craze-in-japan/

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av