[RECEPT] Oh Happy Glaze!

Oh Happy Glaze är det första recept som jag har gjort helt själv. Det har jag tagit fram speciellt inför ”Kpop in the Park”, som går av stapeln nu på lördag den 6 juli.

Med hjälp av gochujang (koreansk rödpepparpaste), ingefära och soja har jag rört ihop en glaze med smaker inspirerade av det koreanska köket. Glazen är god att pensla både på kött och grönsaker när man grillar.

SONY DSC

Detta behöver du!

1 msk gochujang (har du inte gochujang ska det gå lika bra med chilipulver)
2 msk flytande honung
1 msk farinsocker
En nypa svartpeppar
½ msk vinäger
3 msk japansk soja
1 msk riven ingefära
½ msk pressad eller hackad vitlök

SONY DSC

Blanda ingredienserna noga till en jämn tjock sås i en gryta.

Låt sjuda i några minuter tills den blir lite seg och klibbig. Då fastnar den bra på kött och grönsaker.

SONY DSC

Pensla maten en gång innan du sätter igång med anrättningen. Sen fortsätter du att pensla, då och då, medan du grillar eller tillagar den på annat sätt.

SONY DSC

맛있게 드세요!

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

3 Comments

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av