[RECEPT] Mrs.Gray’s Bulgogimarinad

Bulgogi är ett marinerat kött, som ofta grillas på bordsgrillar, gärna med glödande träkol. Oftast är bulgogin gjord på tunt skivat nötkött och marinaden är mild och smakrik. Kötträtten äts gärna tillsammans med ris och olika banchan invirade i ett salladsblad.  Jättemumsigt!

Detta recept baseras på ett recept, som jag lärde mig av Mrs. Gray för över 15 år sedan. Mrs. Gray var min underbara klassföreståndare under åren jag bodde i Korea.  Receptet har blivit lite modifierat med åren, men essensen är kvar.

SONY DSC

Det du behöver är…

1 dl japansk soja
3 msk socker (gärna farin)
2 salladslökar eller 5-10 cm purjolök
2 klyftor vitlök
3 msk sesamolja
1 msk svartpeppar
2 msk rostade sesamfrön

SONY DSC

Hacka salladslök och vitlök fint.

Blanda med övriga ingredienser och rör om tills sockret har löst upp sig.

SONY DSC

Välj vad du vill marinera och lägg detta i en plastpåse. Häll sedan över marinaden.

Fördela marinaden väl och tryck ut så mycket luft som möjligt ur påsen innan du försluter den.

SONY DSC

Marinera i minst 30- 60 minuter, men helst över natten för bäst smak!

맛있게 드세요!

 

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: info@hallyu.se

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av