[RECEPT] Galbimarinad

Om du nämner Galbi tänker de flesta troligtvis på grillade revben, smaksatta med en sojabaserad marinad. Oftast används nötkött, men det går även att variera med fläskkött och kyckling.

Även om galbi traditionellt används till revben brukar jag använda den goda marinaden till alla sorters kött. Min variant på marinaden är ganska söt och mild och passar bra i det koreanska såväl som det svenska köket.

SONY DSC

Det du behöver är…

1,5 dl japansk soja
1 dl socker
½ dl vatten
½ nashipäron (vanligt päron eller äpple går bra)
½ lök
1 msk vitlök
2 msk sesamolja
½ msk svartpeppar
½ msk ingefära

SONY DSC

Till detta recept rekommenderar jag er att använda en mixer eller ett rivjärn. Detta gör det enklare att mosa eller riva nashipäron, lök, vitlök och ingefära.

Det går även bra att hacka väldigt fint, men tänk på att försöka samla upp all vätska.

SONY DSC

Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda med omtanke.

Marinaden ger bäst smak efter 8 – 10 timmar. Jag har fuskat ibland och kortat tiden och det går bra. Då blir dock smaken mycket mer diskret.

SONY DSC

맛있게 드세요!

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av