[RECEPT] Danmuji – Gyllene rättika

Det du behöver är:

ca 40 cm från en normalstor rättika

2,5 dl ris- eller äppelcidervinäger
2,5 dl vatten
2 tsk gurkmeja
½ tsk salt
En nypa svartpeppar
1 msk socker (jag använder farinsocker)

SONY DSC

Rengör och skala rättikan innan du skär den i slantar. Slantarna ska inte vara jättetunna, men heller inte tjockare än ca ½ cm för bästa resultat.

SONY DSC

Lägg rättikan tätt i glasburkar. Var försiktig så rättikan inte blir klämd och mosad, då detta påverkar dess krispighet och kan göra slantarna krokiga.

Lägg övriga ingredienser i en gryta och koka upp. Låt koka tills sockret är helt upplöst. Det går ganska snabbt.

SONY DSC

Häll över lagen i burkarna med rättika och se till att all rättika täcks av vätskan. Lagen ska helst vara varm när du gör detta för att påskynda inläggningsprocessen. Då blir slutresultatet bättre.

Låt burkarna svalna och stå i rumstemperatur över natten. Efter detta förvaras de i kylskåp och är ätbara inom några dagar. De har då fått en vacker, gyllene gul färg.

 SONY DSC

맛있게 드세요!

 

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

1 Comment

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av