[RECEPT] En snabbis – Shin ramyun

Ibland vill man bara ha en snabbis! När magen börjar kurra och tiden inte räcker till så behöver man bara något snabbt som är enkelt att laga. En av mina favoriter är snabbnudlar.

En sort jag rekommenderar är Shin Ramyun. Shin Ramyun är en av de populäraste sorterna koreanska nudlar och brukar vara lätta att hitta i butiker med ett större utbud av asiatisk mat. Till skillnad från de vanligaste snabbnudlarna man kan köpa i vanliga matbutiker har dessa mycket mer smak och är oftast mer mättande.

SONY DSC

Ingredienser

Ett paket Shin Ramyun Hot & Spicy
Ca 5 dl vatten
5 cm purjolök eller salladslök

SONY DSC

Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt nudlar och de kryddpåsar som ingår.

Strimla purjolöken på längden och släng ner tillsammans med nudlarna.

Låt koka i 4 – 5 minuter.

SONY DSC

Häll upp soppan i en skål och njut!

Vill du variera dina nudlar går det bra att tillsätta andra grönsaker efter smak, eller varför inte lite ägg eller kött från gårdagen. Tänk på att rotfrukter och hårda grönsaker tar längre tid att koka och hinner kanske inte bli mjuka innan nudlarna är färdiga.

SONY DSC

 

Bilder av Rea Nilon

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av