Loverholic robotronic

Den 29:e augusti kommer en bok många av oss har väntat på: Elin och Johannas populärkulturella reportagebok Loverholic robotronic. Som de skriver på sin sida så handlar boken ”om en miljardindustri som i hög hastighet växer sig större och mäktigare för var dag som går. Om en smart nöjesbransch med färgsprakande och oändliga möjligheter men också med svårhanterliga baksidor.

Det är en bok om idoler som drillas i år på nöjesbolag i sång, dans, agerande, charm och främmande språk – allt för att bli de ultimata idolerna. Ett reportage om fansen som dyrkar dem, tjejer och killar i åldrarna tio till sextio år. Om landet som står i centrum för våra drömmar, ibland så pass starkt att vi bosätter oss där. Om hård arbetsmoral, utbredd plastikkirurgi, fluffig gullighetskultur och homoerotisk fanfiction. Men framför allt en bok om stora känslor och gemenskap. Om privilegiet att få tillhöra ett fandom, en grupp där alla har samma intresse.”

Förhoppningsvis så hjälper boken svenskarna att öppna ögonen för kpopen ytterligare och hur det är att vara ett kpop fan.

Boken kommer att gå att beställa här, här och här.

loverholic_robotronic_-_en_reportagebok_om_k-pop_-mellerstedt_elin-23487226-4120194548-frntl2

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av